Hos Nordic Oily Waste, fortsætter vi vores vækstrejse med imponerende resultater, trods udfordrende omstændigheder på verdensmarkedet.
Efter at have opkøbt anlæg på Aarhus og Esbjerg Havn fra Fortum Waste Solutions i 2021 og anlæg og aktiver fra Flux i Stokke og København i 2022, beviser vi vores evne til at tilpasse, udvikle og forny branchen for farligt flydende affald.
“Vi har fra starten haft en klar vision om at være en del af fremtiden. Både når vi fjerner uønskede stoffer fra farligt spildevand og når vi upcycler olie fra forskellige olie-vand fraktioner. Vores mission er ikke kun kommerciel, men også miljømæssig”, siger administrerende direktør Theis Rinaldo Andersen.
Selvom krigen i Ukraine har forøget prisen på den kemi, vi bruger i behandlingsprocesserne med en faktor 2 til 5, og de høje strømpriser har påvirket bundlinjen, har Nordic Oily Waste formået at drive virksomhed med en opadgående kurve.
Efter de første 18 måneder fremlagde Nordic Oily Waste sidste år et resultat før skat på 2,3 mio. kr. for alle selskaber, og her et år senere fremlægges et resultat på 8,8 mio. kr. før skat – altså en stigning på 6,5 mio kr.
“Vi er jo som alle andre ramt af et meget anderledes marked for kemi og strøm efter Ruslands invasion af Ukraine”, Siger Theis. “Vores anlæg i København og Stokke kører primært ved hjælp af strøm og bruger en del forskellig kemi”.
Theis Rinaldo Andersen
Udover det økonomiske aspekt er vi i Nordic Oily Waste også særligt stolte over den virksomhedskultur vi har opbygget over de sidste par år. I kølvandet på sammensmeltningen mellem Nordic Oily Waste og Flux Water A/S har det primære fokus været at skabe en samlet og stærk virksomhedskultur. Fusionen har ikke kun betydet adgang til nye teknologier og øget kapacitet, men også en unik mulighed for at forene to virksomhedskulturer til én stærk og fælles identitet.
“Det er en udfordrende proces at bringe to virksomheders kulturer sammen, men også en utrolig berigende én,” udtaler Vice President Rasmus Ricks Sandberg. “Vores dedikerede indsats for at skabe en ensartet kultur på tværs af de tidligere separate virksomheder har været en nøgle til at fastholde vores værdifulde medarbejdere. Det handler om mere end blot arbejde; det handler om at skabe en følelse af samhørighed og fællesskab.”
Samtidig har vi i Nordic Oily Waste lagt stor vægt på medarbejdernes velbefindende, idet man anerkender den værdi, som et balanceret arbejdsliv kan tilføre virksomheden. “Det har altid været vores tro, at medarbejdernes trivsel og et sundt familieliv ved siden af jobbet er essentielle komponenter for vores overordnede succes,” siger Rasmus, selv far til tre. “I denne transformationstid har vores fokus på work-life balance ikke blot hjulpet os med at fastholde vores nuværende medarbejdere men også med at tiltrække nye talenter.”
Hovedkontoret i København har specifikt set en stigning i antallet af kvinder, især inden for de udvidede økonomi- og miljøafdelinger. “Dette er en klar indikator på, at vores dedikation til at skabe en inkluderende og familiær virksomhedskultur har båret frugt,” fortsætter Theis, “og det er beviset på, at vi bevæger os i den rigtige retning i en branche, der historisk har været mandsdomineret.”
Fremtiden ser lys ud for Nordic Oily Waste. “Vi er optimistiske med hensyn til det nye regnskabsår og det voksende marked. Miljøkravene til håndtering af spildevand bliver kontinuerligt strammet, og vi er klar til at imødekomme behovet for bedre vandbehandling fra alle typer virksomheder”, siger Theis.
I lyset af de seneste års erhvervelser og vækst, konkluderer Theis: “Vi er i fuld sving med vores videre udvikling. Vi har løftet alle virksomheder vi har opkøbt, og er utroligt stolte af det. Fremtiden for Nordic Oily Waste er lys, og vi glæder os til de nye udfordringer og muligheder, som venter os.”