Nordic Oily Waste leverer igen i år positivt regnskab

på trods af udfordringer grundet ændrede lovgivningsmæssige forhold.

Regnskabsåret 23/24, som netop er afsluttet i Nordic Oily Waste gruppen, viser, at vi i år har øget driftsindtjeningen, men ændrede lovgivningsmæssige forhold koster på bundlinjen. 

Resultatet af ordinær drift lyder i år 23/24 på 12,1 mio. kr. mod 3,6 mio. kr. i forrige regnskabsår. Resultatet efter skat er dog faldet fra 8,8 mio. kr. i året 22/23 til 1,3 mio. kr. i regnskabsåret 23/24.

“Vi er tilfredse med resultatet set i lyset af de udfordringer, vi har mødt i det forgangne år – det giver rum til fortsat at udvikle forretningen og investere i anlæggene. Det positive resultat er også en afspejling af, at vores medarbejdere knokler hver dag for at skabe gode resultater hele vejen rundt.”

Lasse Kragballe Rasmussen

Administrerende Direktør, Nordic Oily Waste

Ifølge direktør Lasse Kragballe Rasmussen skyldes den faldende bundlinje primært restriktionerne på import af olieholdigt spildevand, som blev indført i efteråret 2023. 

“Import af olieholdigt spildevand til behandling og genanvendelse har været en stor del af vores forretning, da vores anlæg er specialiserede til at kunne upcycle produktolie fra olieholdige spildevandsfraktioner. Siden vi i seneste regnskabsår stort set ikke har haft nogen import af olieholdigt spildevand, kan det naturligvis ses på bundlinjen.”

Med den grad af nyttiggørelse, vi kan levere på olieholdigt spildevand, er forventningen for det kommende regnskabsår dog, at vi igen får tilladelse fra myndighederne til at importere.

Stigende driftsindtjening

Den øgede driftsindtjening viser til gengæld, at der også har været vækst og fremdrift på flere forretningsområder. Blandt andet har vi oplevet vækst i offshore sektoren, hvor vi i stigende grad betjener kunderne med både behandlings- og serviceopgaver.  

De seneste års investeringer i effektivisering og opgradering af vores anlæg begynder også at kunne ses på resultaterne. 

“Vi har lagt mange kræfter i at opgradere vores fabrikker og forbedre behandlingsprocesserne – særligt har der været fokus på vores anlæg i Esbjerg og Stokke (Norge). Det er en del af vores strategi om at kunne servicere bedre lokalt med mulighed for modtagelse af flere affaldstyper og dermed servicere et bredere segment af kunder. Samtidigt har det både reduceret vores omkostninger og vores miljømæssige aftryk, da vi ved hjælp af bedre lokale løsninger har langt mindre transport af spildevand.”

Ifølge Lasse bliver der investeret yderligere i Norge i det kommende år med løsninger, som gør os i stand til bl.a. at modtage spildevand fra slamsugere og forurenet sne. 

“Fremtiden byder på fortsat udvikling og konsolidering af forretningen. Forhåbentlig med mulighed for import af affald fra udlandet, således vi kan bidrage til den grønne omstilling ved at nyttiggøre affaldsolie, som ellers vil blive bortskaffet.”

Facebook
LinkedIn

Læs flere nyheder

Nordic Oily Waste får ny direktør

Den samlede vækst i Rinaldo Holding koncernen har åbnet for en udskiftning i ledelsesposterne i flere af koncernens selskaber. Intern rekruttering skal sikre opretholdelsen af retningen for virksomhederne og fortsat vækst for de enkelte selskaber samt koncernen som helhed.